Július 30-val véget ért a magyarországi FINA Vízes VB

(A gála kezdete)

Mint azt tegnap este, a Papp László Arénában – a VB színpompás záróceremóniáján – Dr. Julio Cesar Maglione, a FINA elnöke, Seszták Miklós  nemzeti fejlesztési miniszter ünnepi beszédére reagálva elmondta, a Hazánkban rendezett sportesemény minden idők eddigi legnagyszerűbb versenye volt. Úgy hiszem, nem túlzott, ez nem az ilyenkor szokásos, kötelező protokoll volt, hanem az igazság, a valóság… és mindentől független, s ez mérhetetlen jó érzéssel tölt el.

(Julio Cesar Maglione beszél)

Ahogy írtam előző – a nyitót értékelő – blogomban (pedig az csak a kezdet volt, mert még nem tudtuk, maguk a versenyek, miként fognak lebonyolódni, nem lesz-e ez az egész mégis túl nagy falat nekünk), hogy kitett magáért a szervező bizottság, és olyat produkált, amit még olimpiákon sem láttam… de most, hogy vége, a hiányérzetem abból fakad, mennyire grandiózus volt minden (a kivitelezés, a helyszínek, a közvetítés, a közönség… s még folytathatnám a sort – s, hogy ehhez  Versenyzőink is hozzátettek – az éremtáblázatot alapul véve (látva, kik vannak előttünk és mögöttünk) – és küzdeni tudásukat is megtapasztalva, az már csak hab a tortára.

Szóval, le a kalappal Előtted Magyarország – kimondhatatlanul büszke vagyok Rád… és e szempontból teljesen mindegy, ki van kormányon (mert politikát ide, még ici-picit sem kevernék). Ennek sikerében kivétel nélkül Mindenki benne van, még a TV nézők is, hiszen az Ő pozitív energiáikat is érezték Sportolóink, hát még a helyszínen Lévőkét.

(Seszták Miklós beszél)

Aki ismert, tudja, nem pufogtatok lózungokat, nem szeretek hízelegni… de, ha jogos, dícsérni, igen, márpedig ezt ki kell fejeznem Azok felé, Akik ebben a legtöbbet tették, hisz’ ennek eufóriájából mindannyian részesültünk, én is… aki rajong a magyar sportért, a tehetséges magyar emberekért, kortól és nemtől független – tehát, sokunk nevében is… Versenyzőknek, Rendezőknek, Tv-seknek, Rádiósoknak, Újságíróknak, Tudósítóknak, Önkénteseknek, és Mindenkinek, aki közreműködött ebben… KÖSZÖNÖM SZÉPEN, hogy életemben evvel megajándékozott engem!

Azt sem árt elmondani, hogy a rendezvény nem csak egy nagyszabású, világmérerű sportesemény volt, hanem több annál, a szervezők gondoskodtak a közönség további szórakozásáról ill. a versenyzők kikapcsolódásáról koncertekkel, egyéb programokkal… azért is elismerés! Mindezeket figyelembe véve, turisztikai szempontból minden bizonyal profitált az ország!

A következő – 2019-es – VB színhelye a dél-koreai város, Kvangdzsu (Gwangju) lesz, akinek jelmondata: “Merülj el a békében”. Kvangdzsu értékei a demokráciára, a békére, az emberi jogokra és a természetre alapulnak, ezért is választották ezt a “szlogent” hangsúlyozta ezt a jelen lévő Yoon Yang-Hedvig Yeon, a város polgármestere, aki Young-Teck Cho, a kvangdzsui szervező bizottság főtitkára képviseletében átvette a FINA zászlót Budapesttől és Balatonfüredtől. (Forrás: Pannon RTV)

(Yoon Yang-Hedvig Yeon beszél)

További képek a zárórendezvényről

Magam is készítettem az esemény közvetítéséből (műsor, ceremónia) képeket, ahogy lehet, ezeket albumokban közreadom!

Forrás: M4 Sport TV (képek)

Összeállította, szerkesztette: Streit Gábor Bora

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*