Szakmai elismerés: CimbaliBand

Megint olyasvalakit, pontosabban olyan valakiket, azaz egy együttest fogok bemutatni, Akiket már több éve ismerek, figyelemmel kísérek… és úgy ítélem meg, szakmai fejlődésük töretlen. Ők, és a vezetőjük Unger Balázs olyan zenészek, Akik egyre növekvő ázsiójuk ellenére sem élnek elefántcsonttoronyban… nem leereszkednek a közönséghez, hanem bemennek a rajongóik közé, s szerintem ez az egyik oka emelkedő népszerűségüknek. A másik, hogy az adott technikai lehetőségeket nagyon jól alkalmazzák a szimpatizánsaikkal való akár “real time” kommunikációra (blogok, posztok, koncertjeik közreadása, élő közvetítések). A harmadik, és nem utolsó sorban… kiváló Muzsikusok, egy X-Faktor győztes Énekesnővel, mert ezt elcsalni nem lehet… a vájt fülű nagy érdemű ugyanis mindent észrevesz.
Szóval, Náluk minden adott, hogy minőségi műsort, igényes programot tegyenek le az asztalra… ezért aztán egyre több helyre hívják Őket, nem csak az országba, hanem olykor a határon túlra, akár egy turnéra… s Általuk van képviselve a Haza.

Most közzéteszem itt Balázs egy posztját, melyet a Facebookon osztott meg a fentiek kapcsán.

“RENDKÍVÜLI HÍREK!
Büszke vagyok, hogy ilyen nagyszerű zenészekkel dolgozhatok együtt, és ilyen hatalmas nemzetközi elismeréseket sikerült elérnünk!
A Cimbaliband Balkan Projekt lemezét beválogatták a 2018-as Songlines Top of the World lemezei közé! Mind a 12 kiválasztott előadó lemezéről egy szám kerül rá a 20 ezer példányban megjelenő Songlines magazin Top Of The World CD mellékletére. A lemez és a magazin eljut a világ vezető világzenei szakembereihez és szervezőihez, valamint a World Music nemzetközi közönséghez.
A Cimbalom Brothers új lemeze felkerült a világ legrangosabb világzenei toplistájára!
Június elején jelent meg a Fonó gondozásában a Cimbalom Brothers (Unger és Lisztes testvérek) Testvériség (Brotherhood) című lemeze, amely röviddel megjelenése után felkerült a World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájára, az előkelő 18. helyen!
A világ legrangosabb világzenei listáját 24 ország 50 világzenei rádiós szakembere szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé minden hónap 1-jén. Ebben a hónapban más magyar album nem került fel a legjobbak közé.”

S, ha Balázs büszke az együttes tagjaira, én pedig a Velük való baráti kapcsolatra – erre hivatkozva el is mondhatom, hogy Részükre további szakmai sikereket és minden zenésznek jó egészséget kívánok!

Összeállította és szerkesztette: Streit Gábor Bora & BorArtRoom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*