DICSÉRTESSÉK: Dévai Nagy Kamilla kitüntetése

Igen, dicsértessék… noha Ő az egyik legszerényebb Ember, Akivel valaha találkoztam az életemben, s így biztos tiltakozna is ellene – de azonnal kérném, nézze el ezt most nekem!

Ha ilyen markáns és tudatformáló szavakra gondolok, mint a Hit, Hazaszeretet, Érték, Emberség, Elhivatottság, Tisztelet, Alázat… akkor Ő jut eszembe, s nem a hírportálokról, hanem, mert van szerencsém személyesen ismerni is, ami számomra óriási ajándék.

S mert Művész, a legnemesebbek közül, Aki pályatársait kortól és nemtől független elismeri, bármilyen területen is teszi az a  dolgát, Alkotó Ember, Aki sosem ül a babérjain… s Aki nem csak Zeneiskolát alapított, vezet és működtet, hanem muzsikát komponál, verset költ, és mindezt előadja, nem is akárhogyan… persze, hogy letesz valami  olyat a magyar kultúra asztalára, ami megsüvegelendő, s ami mellett szó nélkül elmenni nem lehet, pláne ilyen hosszú pályafutás közepette.

Mondom, közepette… mert szívből remélem, és kívánom, hogy Kamilla… bocsánat, a Művésznő még sokáig tevékenykedhessen a Saját, Növendékei, és a Nagyközönség örömére.

Szó sincs arról, hogy népszerűség fokozó dicshimnuszt zengenék Róla (Neki erre nincs is szüksége)… egyszerűen csak örülök, és boldoggá tesz a sikere – s mert tudom, nagyon sokan vagyunk így evvel, ezt kisajátítani nem is szándékom… pusztán csak hírt adtam arról, ami sok, Őt közelebbről és távolabbról ismerő és becsülő ember szívét megdobogtatta ez’ örvendetes hír hallatán.

De aki tán’ még sem ismerné Őt – Ki is Dévai Nagy Kamilla?

Nos, ezt mondja Róla a Wikipédia…

Összeállította és szerkesztette: Streit Gábor Bora & BorArtRoom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*