Programajánló 11.18-24. között (Budapest)

AZ ESEDÉKES PROGRAMOKAT TOVÁBBRA IS SZEMEZGETEM / 1. RÉSZ

Tisztelt Látogatóim,
mindenek előtt, ismételten biztatlatlak Benneteket “BorAjánló”-ra (heti hírlevél) feliratkozni, és akár mások felé is ezt propagálni, mert mint már többször is jeleztem, tervezek más jellegű információkat is az érdekeltek részére közreadni!
Ha a “BoraBlog“-on belül a konkrét heti programokra lennétek kíváncsiak, akkor a nemrég létrehozott és már  működő “Programok” menűpontban ezt gyűjtve, időrendi sorrendben megtekinthetitek.

HETI AJÁNLATOMAT KÉT RÉSZBEN JELENÍTEM MEG: AZAZ BUDAPESTI ÉS VIDÉKI RENDEZVÉNYEK!

A sok-sok budapesti rendezvényből ezeket választottam ki, és ajánlom Mindenkinek, melyben egyre több művészkapcsolatomból adódóan személyes ajánlásúak is vannak, s van olyan, amin magam is részt veszek és fotózok. 

Ha majd belenéztetek az általam csokorba gyűjtött kínálatra, ismét azt tapasztaljátok, hogy színes és sokrétű, tekintettel van többféle érdeklődési körre, ízlésre… ebben a ciklusban vegyes a kínálat, melyeknek jelentős része a hétvége első napján van.

 

01.) 11.18. (szombat – már látogatható: 2018.01.14-ig)

ÉG ÉS FÖLD KÖZÖTT – A BIBLIA A MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETBEN
<kiállítás, tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások>

Nagyszabású kiállítás-sorozattal tisztelgett a Reformáció 500. emlékév előtt a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem.
A sorozat végső állomásához érkezett a Várkert Bazárba, Budapestre. Az Ég és Föld között – A Biblia a magyar képzőművészetben című tárlat jelentőségét mutatja, hogy tematikájában és szellemiségében összefoglalása és betetőzése a korábbi három, – Debrecenben, Győrben és Kolozsváron – megvalósult kiállításnak!

A művészettörténeti szempontból rendhagyó képzőművészeti válogatás a Biblia világával, a hittel és az emberi sorskérdésekkel foglalkozik.
Olyan alkotók munkáit csodálhatjuk meg a Várkert Bazár Testőrpalotája két emeletén, mint Aba-Novák Vilmos, Kontuly Béla, Molnár C. Pál, Szalay Lajos, Kondor Béla, Borsos Miklós, Tóth Menyhért, Csernus Tibor, vagy Péreli Zsuzsa és az elmúlt évtizedek számos jelentős kortárs alkotója.
Korunk minden bibliai témájú alkotása egyben Isten kereséséről, a hit felé törekvésről és az emberlét mélységeiről is szól. Tegyen szakrális utazást az advent időszakában a Várket Bazárban!

< PROGRAMOK >

TEMATIKUS TÁRLATVEZETÉSeink a kiállítás belépőjegyével látogathatók, a részvétel regisztrációhoz között! REGISZTRÁCIÓKAT várjuk a:
tarlatvezetes@varkertbazar.hu címen a kiválasztott időpont megjelölésével.

December 15., péntek 17 óra:
Művészettörténeti tárlatvezetés Fertőszögi Péter művészettörténésszel, a kiállítás vezető kurátorával.

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁS – Az erő tükrei címmel
November 25. szombat 15.00
A foglalkozások nagyjából 100 percesek!

Jegyár: 1500 Ft, a foglalkozás ideje alatt családonként 1 kísérő felnőtt 500 Ft-os jeggyel tekintheti meg az Ég és Föld között című kiállítást.
Jegyek megválthatók a helyszínen vagy online itt: http://varkertbazar.jegy.hu/program/az-ero-tukrei-muzeumpedagogiai-foglalkozas-az-eg-es-fold-kozott-c-kiallitasban-86045

Látogathatói információ:
Helyszín: Várkert Bazár, Testőrpalota | 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2. (bejárat a Clark Ádám tér felől)
Nyitva tartás: kedd-vasárnap: 10.00-18.00

Jegyvásárlás a helyszínen és online:
http://varkertbazar.jegy.hu/program/eg-es-fold-kozott-a-biblia-a-magyar-kepzomuveszetben-85505

 

02.) 11.18. (szombat – ma még látogatható)

“Pele-gála és forgatag” kerül megrendezésre november 17-18-án a Magyar Természettudományi Múzeumban, mely az Év emlőse: a mogyorós pele programsorozat záró rendezvénye! A 10 magyar nemzeti park játékos kincseit is megtaláljátok itt számos más színes program mellett. Részletek:https://bfnp.hu/hu/hirek/pele-gala-es-forgatag#balatonfelvidéki #nemzetipark

 

03.) 11.18. (szombat)

A MoBa Társulat meghallgatást hirdet színházi társulatának bővítése szempontjából az alábbi kategóriákba:
– Mini Manó (4-8 éves korig)
– Gyermek (9-14 éves korig)
– Felnőtt (15-99 éves korig)

A Mini Manó és Gyermek kategóriába jelentkezőket kérjük, hogy szülővel vagy gondviselővel érkezzenek.
Számukra a meghallgatás ritmusgyakorlatokból illetve kíséret nélküli dal énekléséből áll.

A Felnőtt jelentkezőknek 1 verset vagy monológot, 1 dalt (zenei alapot CD -n vagy pendriveon tudunk lejátszani) valamint a helyszínen megtanult koreográfiát kell majd bemutatniuk.
Kérjük, hogy kényelmes ruhát is hozzanak magukkal a tánchoz.

A MoBa Társulat a XV. kerület szívében elhelyezkedő saját központjában tartja próbáit és előadásait. Prózai és zenés darabokat egyaránt játszunk.

A jelentkezéseket az mobakozpont@gmail.com e-mail címre várjuk.

Az üzenet mellékleteként egy PDF vagy Word formátumú fényképes bemutatkozást kérünk, melyben a jelentkező adatait (elérhetőséggel együtt) kérjük feltüntetni.

A meghallgatás helye: MoBa Központ (1157 Budapest, Erdőkerülő utca 1-7.)
A meghallgatás időpontja: 2017. november 18. 9.30 – 17.00 -ig

Sok szeretettel várjuk Önöket!

 

04.) 11.18. (szombat)

Rácz Anna, Nyári Sárkány Péter és Bali Gábor kiállítása.
A “Józsefváros 240 éves” programsorozat részeként a Teleki téren kerül megrendezésre a “Mesterségem Címere” alprogram. Ennek egyik része a 3 cigány festő kiállítása.
Reprintek a Teleki téri park bejáratánál, érdeklődőknek eredeti festmények a közeli Otthon Klub helyiségében.

 

05.) 11.18. (szombat)

SZERETETTEL MEGHÍVUNK
A VÁNDOR TANÍTÓK KÖZÖSSÉGÉNEK RENDEZVÉNYÉRE!

Időpont: november 18. (szombat) 14:00-18:00
Helyszín: “Van egy hely” – 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11. Fsz. 1, belső udvar. Kapucsengő: 11
(A Rákóczi téri metró megállóval szemben, a körúttal párhuzamos kis utcában található!)

Előadónk:
Szabó Zsolt – mérnök, tanácsadó, szakértő, bioenergetikus, természetgyógyász, radiesztéta

Előadásáról így nyilatkozik:
„A Világ, amelyben élünk nagyon sok érdekességet tartogat számunkra. Az iskolában nem feltétlenül tartozott a fizika, kémia a kedvenc tantárgyak közé. Mégis, a fizikai törvényszerűségek alapján is magyarázható jelenségek vizsgálatát, megismerését receptre írnám fel. Az előadás témái nem minden esetben a “tudományos” magyarázatok tárgykörébe tartoznak. Olyan általános dolgok kerülnek majd bemutatásra, amelyek napi szinten hatással vannak ránk. Napjainkat, életvitelünket is erősen befolyásolják, de a legtöbb ember nem is figyel rá. Földsugárzások, energia, erőterek, polaritás, aura, védelem, mentesítés, tünetek, betegségek, rizikófaktorok, stb. Ezek az életünkkel szervesen összekapcsolódó jelenségek mérésének múltja, jelene, jövője igen érdekes kérdéseket feszegetnek. A mérési technikák közül az inga, pálca, és más technikai eszközök alkalmazását is be fogom mutatni. Néhány gondolattal a radiesztézia és a bioenergetikai tevékenységek is terítékre kerülnek. Hamarosan előadássorozatot is indítok a téma más szemszögből való megközelítésével.”

Belépődíj: a rendezvényen való felajánlás a Vándor Tanítók Közösségét támogatja, amelyet teljes mértékben az egyesület működtetésére, a rendezvény terembérlésére és új rendezvények megszervezésére fordítjuk.

Ha „Ott leszel”, vagy „Érdeklődsz”, kattints a megfelelő gombra, mert korlátozottak a férőhelyek! Ha úgy gondolod, hogy ezek a témák barátaidat is érdekelnék, hívd el a rendezvényre és ne egyedül gyere!
Ha többen jöttök, kérlek, írd le az esemény alá hozzászólásban, hogy hány fő jön még veled! KÖSZÖNÖM!

Mindenkit szeretettel várunk!!!
Üdvözlettel, a Vándor Tanítók Közössége

Jelentkezz a közösségünkbe:
https://www.facebook.com/groups/1185337508189486/

 

06.) 11.18. (szombat)

New World in Art képzőművészeti közösség kiállítás megnyitó, melyet immás sokadszorra, kedves Barátom, Kuti Péter szervez.

 

07.) 11.18. (szombat)

Kedves Gyerekek! Októbertől minden páros héten szombaton 15.00- 17.00h között zenés interaktív programmal vár titeket a Zsolnai Dorka a játszóházban. Fogadjátok őt nagy szeretettel! Dorka művészbarátom gyerekműsoraival mindig elvarázsolja az aprónépet.

 

08.) 11.18. (szombat)

ŐSZI HANGOK
Közreműködnek a MÁV Szimfonikus Zenekar tagjai

A koncert után
ZENE, JÁTÉK, ÖRÖM
családi, zenés foglalkozás
Szedlacsek Katalin zenepedagógussal
és
HANGSZERKÉSZÍTÉS
kézműves foglalkozás Somody Beáta iparművész vezetésével

BELÉPŐ: 1.300 FT/FŐ, CSALÁDI BELÉPŐ: 3.500 FT/4 FŐ
Jegyek elővételben is válthatók a Cserepesházban

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

09.) 11.18. (szombat)

 

10.) 11.18. (szombat)

A részvétel INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött,az alábbi címen: https://goo.gl/forms/gz8WoYU2my7Jinaj2

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület VI. Integrált Divatbemutatójára sok szeretettel várja az érdeklődőket, amikor is a kifutó azoké, akik vállalják önmagukat.

A rendezvényen találkozni lehet most is a hétköznapi hőseinkkel, sportolókkal és színészekkel.

Időpot: 2017. november 18. délután 17.00-19.00
Helyszín: Duna Palota, Bálterem (1051,Bp, Zrínyi u. 5.)

Integrált divatbemutatónk kiemelt média partnere a hatoscsatorna.

A divatbemutató fővédnökei:
NAGY ALEXANDRA és HAJNAL JÁNOS, a Barátok közt sztárjai

Az első 80 regisztráló részt vehet a divatbemutató utáni kerekasztal beszélgetésen, ahol jelen lesznek a modellek, a divattervezők és a hírességek!

Az est folyamán a helyszínen jótékonysági sütivásárt is tartunk. Minden megvásárolt sütihez tombolaszelvény jár, melyet a divatbemutató után sorsolunk ki!

Érdemes idén is velünk tartani!

 

11.) 11.18. (szombat)

Kedves Barátaim, a  Strófa trió novemberi vendége a Jelkő együttes, akik szintén megzenésített verseket játszanak és fellépésük egyben bemutatkozó koncert is lesz.

 

12.) 11.18. (szombat)

Megnyitja/Opened by: Biljarszki Emil, zenész/musician

Közreműködik/Contributors: Arusenkaa (ének/vocal),
Karen Arutyunyan, Alex Tinei, Nagy Z Béla (gitár/guitars)Karen Arutyunyan – Deti Picasso, Wattican Punk Ballet projekt által ismert zenész,
új oldalát mutatta meg festőművészként. A stílusa – figuratív és absztrakt festészet kombinációja.
Munkái tele vannak fénnyel és örömmel. Karen nagyon ügyesen használ fényt és árnyékot, színeket és árnyalatakat,
beemeli a nézőt a harmónia és teljesség világába. Ugyanazokat az érzéseket élték át korábban az ő zenejének a hallgatói.
Egyes munkáiban a gyerek szemeivel látjuk a világot, másokban pedig az örmény gyökereinék a poetikáját érezzük.Karen Arutyunyan is primarily known as the composer and guitar player of the internationally
acclaimed music bands Deti Picasso and Wattican Punk Ballet. Now he shows his side of an artist.
In his art he combines both figurative and abstract styles. His works are full colors and joy.
Karen skilfully uses lights and shadows, colors and shades and immerses the viewer into a world
of harmony and wholeness. He awakened absolutely the same feelings in the souls of his music listeners.
In some of his works we see the world through the eyes of a child, and in others we feel the
poetics of his Armenian roots.
13.) 11.18. (szombat)
Juli, Fanni, Tamás, István, Ákos és Tamás ott lesznek! És te? Ha jössz igyekezz… le ne késd a lényeget!
14.) 11.18. (szombat)
 

 

Közreműködik:

Bede Sarolta – ének, kazoo
Bata István – gitár, ének
Bakos Csaba – tapan, derbuka, cajon
Nemes János – fuvola, kaval, szaxofon
Szabó Árpád – hegedű, ének
Takács Szabolcs – basszusgitár, gitár
Vázsonyi János – szaxofon

A Vodku zenekar 1992-ben alakult Budapesten, Magyarországon. Az együttes célja, hogy Közép- és Kelet-Európa népeinek zenéjét saját zenei elképzeléseivel ötvözve mutassa be a színpadon. Az együttes zenéjében meghatározó elemet játszanak a magyar, zsidó, orosz, ukrán, bolgár, délszláv és más közép-kelet-európai és balkáni népzenei motívumok.

Bővebb információ:
http://bmc.hu/#!/program/4719/Vodku

Jegyek 1300 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894.

 

 15.) 11.19. (vasárnap)
“Olyan virágos a nyár” nótaest az FMK-ban, sok fellépő közt a nótakirállyal, aki van szerencsém személyesen ismerni.
16.) 11.19. (vasásnap)
Rémkomédia két szereplővel, amiből a nő,  Andresz Kati, kedves színművész és kiváló szinkronszíynész  barátom.
Én már káttam a darabot, figyelembe ajánlom!
17.) 11.20. (hétfő)
Két, kedves Művészbarátom közös kiállítása egy harmadik galériájában… azaz a festő és divatkreátor egy légtérben.
 18.) 11.22. (szerda)
 
Idén is megnyitja kapuit saját szervezésű, ingyenes Advent & Karácsony kiállításunk és vásárunk a belvárosi szalonunkban!

Szeretettel várunk, ha karácsonyi dekorációs ötletekre vágysz és szeretnéd időben elkészíttetni a különleges adventi koszorúdat!
Csodálatos dekorációk várnak rád, így igazán érdemes ellátogatni a kiállításunkra!

Készüljünk fel közösen a Karácsony meghitt ünnepére!

Gancia Pezsgőház pezsgőivel várjuk a kedves érdeklődőket!

Addig is ajánljuk figyelmetekbe webshopunkat http://violavioletta.hu/webshop/, mely segítségével a kanapéd kényelméből is könnyedén megrendelheted online a téli időszak díszeit, koszorúit!

 

19.) 11.24. (péntek)

Filmvetítéssel összekötött beszélgetés Tenk László festőművésszel
A belépés díjtalan!
20.) 11.24. (péntek)
Egy tavalyi riport az immár 21 éves Énekkarról!
Egyébként, már a hely miatt is érdemes odalátogni, mert a Szent István Bazilika szomszédságában van, Hozzá közel a híres Svejk szobor, ami a sok simogatástól már fényes, mert belülről nagyon impozáns, nem véletlenül hívják palotának, hiszen a Duna Palota épületében van!
21.) 11.24. (péntek)
Az elődásnak két Művészbarátom is részese: Richard Genetheim és Aaminah Szabó Ágnes
Bárki, bárhová megy… jó szórakozást Neki!

Forrás: Facebook, net (szöveg, képek)

Összeállította, szerkesztette: Streit Gábor Bora

(FIGYELEM:

1.) KLIKK A KÉPEKRE – MINDEN LÉNYEGES BENNE!

2.) A VIDÉKI PROGRAMAJÁNLÓ / 015-2 ill. A HÉTTORONY FESZTIVÁL, A KÖVETKEZŐ BORABLOG!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*