Programajánló 12.11-17. között (Budapest)

AZ ESEDÉKES PROGRAMOKAT TOVÁBBRA IS SZEMEZGETEM / 1. RÉSZ FOLYTATÁSA

Tisztelt Látogatóim,
mint azt 12.09.-i Programajánlómban jeleztem, aktuális heti  kiegészítést még fogok készíteni  – nos, ezt most közre is adom!

EZEN AJÁNLATOMAT ÚJRA, MINT EDDIG IS, KÉT RÉSZBEN JELENÍTEM MEG: AZAZ BUDAPESTI ÉS VIDÉKI RENDEZVÉNYEK (MELYNEK KAPCSÁN MÁR A FACEBOOK BorArtRoom OLDALÁN TETTEM KÖZZÉ MEGOSZTÁSOKAT, S AKINEK VAN ODA HOZZÁFÉRHETŐSÉGE, LÁTHATTA!)

A sok-sok budapesti rendezvényből ezeket választottam ki, és ajánlom Mindenkinek, melyben egyre több művészkapcsolatomból adódóan személyes ajánlásúak is vannak, s van olyan, amin magam is részt veszek és fotózok. 

Ha majd belenéztetek az általam csokorba gyűjtött kínálatra, ismét azt tapasztaljátok, hogy tartalmaz többféle érdeklődési körű – e ciklusra érvényes – program0t!

 

01.) 12.11. (héffő)

Ezúttal a Magyar Rádió Márványtermében hangzanak el az év utolsó előtti nyilvános hanfelvételű poénjai, a már megszokott csapattól, élen az Aradi-Varga párossal, és a nagy ikonnal, Fábry Sándorral, , s most Felméry Péter felvezető konferálásában.

 

02.) 12.12. (kedd)

Szeretnéd, ha szeretnének…?

A Nők Lapja ismert újságírója, író és családi mediátor a közeledő karácsonyi ünnepek kapcsán a szeretet természetéről beszél a vendégeinek. Tudunk-e okosan szeretni? Képesek vagyunk-e érzékeltetni a szeretetünket az ajándékainkkal? Örömmel adunk, vagy csak azért, mert kötelező? Lehet-e szép a karácsony, ha kiiktatjuk belőle a tárgyakat, és mondjuk, IDŐT ajándékozunk egymásnak? Jöjjenek el, beszéljük meg!
Közreműködik: Kádek Heny

A rendezvényen résztvevőknek lehetőségük lesz megvásárolni és dedikáltatni V. Kulcsár Ildikó könyvét.

A jegyek online is a www.jegymester.hu weblapon, valamint személyesen a jegypénztárban, hétfőtől szombatig: 10.00-18.00, és vasárnap: 10.00-15.00 / rendezvény függvényében előadás előtt 1 órával (elérhetőség: HM tel.: 26-163; Tel.: 06 1 383-4958; E-mail: tokes.andrea@mil.hu; katona.zsuzsanna2@mil.hu)

 

03.) 12.13. (szerda)

Gyere el, nézz és kóstolj ételeket más megvilágításban!
Nyitó beszéd: Bereznay Tamás

 

04.) 12.13. (szerda)

A Városháza Park visszatérő vendége Dóka Attila. Versmegzenésítéseit és saját dalait szeretettel fogadta a fővárosi közönség. Az elmúlt három évben közel 100 új dalt vetett papírra, ezért idén megalakította akusztikus formációját DAA, Dóka Attila Akusztik néven, akikkel ezeket a dalokat folyamatosan színpadra viszik. A tagok már régóta ismerik egymást. A Dóka testvérek zenei együttműködése, évekre vezethető vissza, míg Kovács Sára Diznával tavaly léptek színpadra először.

Dóka Attila: ének, gitár
Kovács Sára Dizna: fuvola, vokál
Dóka Péter: cajon

A koncert ingyenes a vásár fűtött Üvegházában!

Legfrissebb klip forgatása a Nógrádi Várban… klikki ide!

 

05.) 12.14. (csütörtök)

Kóka Ferenc (1934-1997) december 18-i születésnapját egy kicsit előrehoztam és kibővítettem azzal, hogy a Kóka inspirációk című pályázatra beérkezett munkákat és az inspirációt szolgáltató Kóka munkákat is kiállítjuk.
A kiállítás megtekinthető 2017. december 12- 13. ill. 14- én 15-19 óra között.
Ráadásként december 14-én 19 órától Bajovics Milán és Vincze Pál zeneszerzők közös hangversenye lesz!
Mindenkit szeretettel várok!
Molnár Vali szervező
06.) 12.14. (csütörtök)

A BÁBU VAGY, a BÁL AZ OPERÁBAN, a BALATONI NYÁR előadói az Operaházban már játszottak, de a MOM Kultban most lép először színpadra az eredeti felállásban koncertező, legendás KFT zenekar. A különleges helyszínre és alkalomra tekintettel, zseniális színművész vendégek, MÁCSAI PÁL és KECSKÉS KARINA is a világot jelentő deszkákra lépnek a zenészekkel.

▶︎ Jegyek elővételben, klikk ide!

A koncert bevétele a Pesthidegkúti Waldorf Iskola működését támogatja

 

07.) 12.14. (csütörtök)

A szerzőpáros által írt darab jelenleg a világ egyik legkeresettebb és legsikeresebb zenés vígjátéka, amely most a Gergely Theáter előadásában látható, csak felnőtteknek!

Egy házaspár vidékről, egy anya a majdnem felnőtt fiával, egy különleges sorsú bárénekesnő és egy mellőzött másodtiszt… Közös bennük, hogy mindannyian hatalmas reményekkel szállnak fel a Titanas tengerjáró fedélzetére, hogy a szárazföldön hagyhassák megoldatlan, unalmas életüket. Közös, hogy a hajóút során kiderül róluk, egyikük sem az, akinek mutatja magát. S mi a közös bennük még? Sokkal több, mint ahogy azt ők maguk gondolják. Titkaik, hazugságaik elképesztően humoros helyzetekbe sodorják őket, miközben nem tudni, a hajó hová is tart velük. A Pánik a fedélzeten jelenleg a világ egyik legkeresettebb és legsikeresebb zenés vígjátéka.

Érdekesség, hogy 2008-ban a legjobb előadásnak járó díj mellett a Titanas! című dal a legjobb betétdal díját is megkapta Franciaországban.

Szereplők:
Détár Enikő,
Kökényessy Ági,
Lippai László,
Némedi-Varga Tímea,
Szabó Máté,
Takáts Máté.
Rendező: Gergely Róbert.

Helyszín: Színházterem.
Belépő: 2800 Ft.
Igényjogosultaknak: 2000 Ft.

A jegyek online is a www.jegymester.hu weblapon, valamint személyesen a jegypénztárban, hétfőtől szombatig: 10.00-18.00, és vasárnap: 10.00-15.00 / rendezvény függvényében előadás előtt 1 órával (elérhetőség: HM tel.: 26-163; Tel.: 06 1 383-4958; E-mail: tokes.andrea@mil.hu; katona.zsuzsanna2@mil.hu)

 

08.) 12.15. (péntek)

A Férfiak Klubja az eddigi legnagyobb ünnepére készül: neves művészek közreműködésével, színvonalas műsorral egybekötött díjkiosztó gálát szervezünk, amelyen átadásra kerül a 2017-es Gránit Oroszlán Példakép Díj a szakmai zsűri által kiválasztott kategóriánkénti legjobbnak.

Szeretnénk méltón megünnepelni a valóra vált álmunkat közösségünk tagjaival, ám a férőhelyek száma korlátozott (csak 90 szabad hely van!), ezért kérjük, hogy minél hamarabb váltsa meg jegyét az Első Gránit Oroszlán Példakép Díj Gálájára ITT: http://bit.ly/Díjkiosztó-Gála

Fellépők: PALYA BEA énekesnő; KAUTZKY ARMAND színművész; A DUNA SZIMFONIKUSOK művészei; DRUMS ütőegyüttes

Műsorvezető: GARAMI GÁBOR

Az eseményen való részvételi díjjal a Férfiak Klubja társadalomépítő ügyét támogatja.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj döntősei ABC-sorrendben:

I. Apa kategória: 1. FÖLDVÁRY ISTVÁN; 2. IMRE ZSOLT; 3. MÓNUS GYULA ANDRÁS.

II. Férfi pedagógus: 1. BALATONI JÓZSEF (Jocó bácsi); 2. BÉCSER RÓBERT; 3. NAGY LÁSZLÓ.

III. Közéleti: 1. HORVÁTH JÓZSEF rákkutató; 2. IMRE GÉZA világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó; 3. KASSAI LAJOS magyar íjkészítő, a modern-kori lovasíjászat sportág megteremtője.

IV. Mester: 1. BÉKÁSSY CSABA; 2. PÉNZES OTTÓ; 3. ROSTÁS ÁRPÁD.

Zsűritagok:
DR. ALMÁSI KITTI klinikai szakpszichológus, író és előadó
KRISTON ANDREA férfiak és nők százezreit segítő oktató, az intimtorna módszer megalkotója, a Kriston Intimtorna módszer létrehozója és aktív oktatója, tréner
KAPUVÁRI GÁBOR újságíró, televíziós szerkesztő-műsorvezető, tanár
DR. KISS GERGELY háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó, jogász
BEDŐ IMRE, a Férfiak Klubja megalapítója

Fővédnök:
NOVÁK KATALIN
család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár

 

09.) 12.15. (péntek)

Forró latin hangulatot teremtünk a téli időszakban!
Igazi autentikus kubai zenék a Latin Combo Duo zenekartól
A Latin Combo Európa egyik remek kubai zenei együttese, mely ma már több egy tucat kubai zenésznél. A zenekar az évek folyamán saját játékstílust, iskolát teremtett. Nem csupán zenei-kulturális jelenség, mely univerzálissá vált – hiszen a világ minden táján szerzett rajongókat – hanem immár egy olyan európai, kubai zenekar, mely valamennyi latin zenei stílusban otthonos. Ez a “Latin-hegemónia” egyedülálló sikersorozat, melyhez a világsztárok trófeái mellé hozzátartozik a folyamatos koncertezés és a közönség el nem múló szeretete

A koncert után: DJ Zulu

Jegyár: 1500 Ft, melyek  már kaphatók a Klauzál Ház Információs pultjánál.

 

10.) 12.15. (péntek)

Dohnányi bérlet 3.

Kodály: Psalmus Hungaricus
Kodály: Szimfónia
Kodály: Nyári este
Kodály: Budavári Te Deum

Vezényel: Vásáry Tamás
Közreműködik:
Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Énekkara és Gyermekkórusa és
Szabóki Tünde (szoprán), Wiedemann Bernadett (alt), Horváth István (tenor), Rácz István (basszus)

A koncert reprezentatív képet fest Kodály művészetéről. A fiatalkori Nyári estétől a kései alkotóperiódust jellemző Szimfónián át a pálya delelőjét fémjelző Psalmus hungaricus és a Te Deum hangzik el. E négy darab közül a Szimfóniát méltatlanul ritkán szólaltatják meg. A zeneszerző 1963-ban így emlékezett vissza a darab születésére: „Toscanini egyszer azt kérdezte, miért nem tudok, miért nem akarok én szimfóniával próbálkozni. Vitatkoztunk: azt mondtam, hogy elöregedett műfaj: erre azt válaszolta, hogy a műfaj nem öregedhet meg, ha új és eredeti tartalommal tudják megtölteni.

 

11.) 12.16. (szombat)

PAJZÁN KOMÉDIA: BEMUTATÓ – TERVEZETT SZEREPOSZTÁS:

PÁSZTOR ERZSI ÖRÖKÖS TAG, Kossuth-díjas Érdemes Művész, Jászai Mari-díjas
BERECZ ISTVÁN a “Fölszállott a páva” győztese
NYÍRŐ BEA
BOROS ZOLTÁN
KOVÁCS DÉZI
SZÁNTÓ SZANDRA
FRECH ZOLTÁN
VALÁZSIK PÉTER
CSERVENÁK VILMOS
TOPOLCSÁNYI LAURA

Koreográfus: BERECZ ISTVÁN a “Fölszállott a páva” győztese
Jelmez: KASSAI JUDIT
Díszlet: KRSZTOVICS SÁNDOR
Ügyelő, asszisztens: PETE ZSUZSANNA

Rendező:
SZEREDNYEY BÉLA
Jászai Mari-díjas

Egy csíki falu színjátszóköre megelégeli, hogy a pestiek szerint: székely az, akinek a sör nem ital, az asszony nem ember, a medve pedig nem játék.
Jókedvükben létrehoznak egy színjátékot, amiben ötvöződik a székely humor és pajzánság a tánccal, zenével, énekkel.
Pásztor Erzsi Kossuth-díjas művészünk és fiatal művészeink mellett a legnépszerűbb magyar mesemondó, Berecz András fia, a „Fölszállott a páva” győztese, Berecz István koreográfus, székely narrátor is színre lép a pajzán komédiázásban.

 

12.) 12.16. (szombat)

Hagyományos Adventi koncertünkre szeretettel hívjuk és várjuk kedves ismerőseinket, barátainkat, szeretteinket!
Az ismerősen csengő, régi dallamok mellett új repertoárral is készülünk – érdemes hétről hétre követni tájékoztatóinkat!

Közreműködők: 
Paszhosz Fanni, Farkasházi Máté, Mándli Zsolt (gitár)

Vezényel: 
Bárd Judit, Szűcs Dániel és Fábián Apolka

Belépő:
Elővételben: 1.000,-Ft
Helyszínen: 1.200,-Ft
14 eves kor alatt a belépés díjtalan!
(Jegyeket a kórustagoknál lehet igényelni, illetve interneten a Kórus honlapján keresztül, klikk ide!)

 

13.) 12.16. (szombat)

Kodály Zoltán születésének 135. évfordulóját ünnepeljük A magyarokhoz című kánonjának előadásával.
Minden kórust és egyéni éneklőt nagyon sok szeretettel várunk december 16-án a szerző szobránál, a budavári Európa ligetben!
A rövid megemlékezés keretében lehetőség lesz egy-egy szál virág elhelyezésére, beszélgetésre és további énekek eléneklésére.
Ünnepeljünk együtt!
(Mivel nyílt szín: sapka, sál!)

A jeles eseményhez csatlakozott Kodály Zoltán tanítványa, Sebestyénné Farkas Ilona is, akinek vezetésével az egybegyűltek az Adventi éneket és az Esti dalt is eléneklik.

Amennyiben egy kórus képviseletében csatlakoznak az eseményhez, kérjük, jelezzék, melyik kórus az.

Kezdeményezésünkhöz támogatóként csatlakozott:
Kodály Világa Tudományos és Művészeti Nonprofit Kft. (klikk ide)
További információk az esemény honlapján (klikk ide)

 

14.) 12.16. (szombat)

Ritka alkalom, hogy Magyarország legjobb kórusai közül néhányat egyetlen estén hallhatunk kiváló hazai karnagyok vezetésével – köztük három Kossuth-díjassal –, de ez a koncert ilyennek ígérkezik a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője, pedagógusa, népzenekutatója és zenetudósa születésének napra pontosan 135. évfordulóján. A 2017-es Kodály-év egyik csúcspontját jelentő eseményen Kodály Zoltán a cappella kórusműveinek legszebb és legizgalmasabb darabjai szólalnak meg különleges válogatásban. Gráf Zsuzsanna, Sapszon Ferenc és Szabó Dénes együttesei a világ legjelentősebb kórusversenyeit nyerték meg, nemzetközi tekintetben is az élvonalban helyezkednek el. A zeneakadémiai hallgatókból álló Alma Mater Kórus az egyetem legnagyobb múltra visszatekintő, megszakítás nélkül létező zenei formációja, a Nemes László Norbert vezette Új Liszt Ferenc Kamarakórus pedig azt a hagyományt folytatja, amelyet 1963-ban létrehozott kamarakórusával a karnagy-doyen professor emeritus Párkai István alapozott meg.

Műsor:
Kodály:Köszöntő
Összkar
Kodály:Óda a muzsikához
Kodály:Norvég leányok
Kodály:Békesség-óhajtás
Új Liszt Ferenc Kamarakórus
Vezényel: Nemes László Norbert
Kodály:Vízkereszt (régi magyar egyházi ének Sík Sándor szövegével)
Kodály:Újesztendőt köszöntő
Kodály:Angyalok és pásztorok
Nyíregyházi Cantemus Gyermekkar
Vezényel: Szabó Dénes
Kodály:Első áldozás
Kodály Zoltán:Sík Sándor Te Deuma
Kodály:Jézus és a kufárok
Cantate Vegyeskar
Vezényel: Sapszon Ferenc
Kodály:150. genfi zsoltár
Összkar
Kodály:Semmit ne bánkódjál
Kodály:Árva vagyok
Kodály:Két zoborvidéki népdal
Angelica Leánykar
Vezényel: Gráf Zsuzsanna
Kodály:Mátrai képek
A Zeneakadémia Alma Mater Kórusa
Vezényel: Somos Csaba
Kodály:A magyarokhoz
Összkar

Vezényel: Párkai István

 

15.) 12.16. (szombat)

Spirituális énekek és mantrák a világ különféle kultúráiból!
Összefogtak magyar szellemi vezetők és zenészek, hogy együttműködjenek egy nagy, 150 fős spirituális közös éneklés, zenélés és dobolás esten. Csatlakozz te is ehhez a különleges eseményhez!

Gánti Bence: Integrál Akadémia világa (pszichológia, buddhizmus)
Vernon Foster: észak amerikai indián
Stepan Christanov: szitár és világzene
Fehérholló Öskü: Karabaksa Szellemi Központ, Bugac (sámánizmus)
Somogyi István: Karak Buda (sámánizmus)
Barát István Zsolt: Négy Őselem Iskola (világzene)
Keresztes Barna (világzene)
Janicsek Zsolt: Sattwa Sound Band (jógazene, kirtan)
Juhász Enikő: Sattwa Sound Band (jóga)
Ölvedi Gábor: Samsara Boulvard (jóga és világzene, dobok, torokéneklés)
Schrenk Judit: Samsara Boulvard (jógazene, kirtan)
Németh Viktor: Kirtan Band (jóga)
Varga Zsolt: Kirtan Band (jóga), Mooji nemzetközi zenekar (advaita vedanta)
Koltai Dóra: jógazene, kirtan

www.spiritualisenekles.hu

2017. december 16-án színes „Szent Estét” tartunk integrálos módra,
Karácsony előtt 1 héttel.
Mindenkit szeretettel várunk: IP-seket, külsősöket és meghívott barátaikat, szeretteiket.

Hozz magaddal:
Polifoamot (ülni a földön) és belső cipőt vagy papucsot
Pokrócot
Párnát amire ülsz (ülőpárna)
Csörgőt – dobot – gitárt
Étket és itókát!!! – közösen hozott finomságokat fogyasztunk (étel és ital). Lehet sütni-főzni, szendvics, saláta, stb. No alkohol, no drogok.

Belépő: 3.500,- Ft
Időpont: 2017. december 16. szombat, 19.00-24.00. Kapunyitás: 18 óra
Helyszín: Moha Rendezvényház, Moha 300 terem (Budapest XIV., Gizella út 42.-44.)

BŐVEBB INFORMÁCIÓ ÉS REGISZTRÁCIÓ (klikk ide)

 

16.) 12.16. (szombat)

 

17.) 12.16. (szombat)

 

Saját verseim és dalaim, hangzanak el a Spiritben,
saját előadásomban, sajátos stílusban.
Üzenetem nem csak hajdani,
van mára szóló s lesz majdani.
Szívbõl jövõ dallamaim
a saját szabadalmaim.
Versben csengnek a dalaim,
így csicsergik madaraim.
Vidámságra hív a tali,
nem is lesz az hivatali.
Nem semmi lesz, csak valami,
ki ott lesz, meg fogja hallani!
Sok gondolatát, mi hajnali,
s mit nem festett meg hajdan Dali,
elõadja: Hajdan Vali

Rímes versek énekben,
testközelben s lélekben!

Testemben, ha ép a lélek,
testben nem csak épp, hogy élek,
nem számítanak az évek!
Jelenben is régi tények,
újdonságok, égi fények!
Szeretetre hív az ének,
öröme lesz víg zenének!
Üzennek, szépről mesélnek,
nyoma sincs bennük a télnek,
tavaszi színekben élnek,
szürkeséggel nem cserélnek.
Fények, hogyha földre érnek,
színeinkkel összeérnek.
Szeretetet még ígérnek,
reményeink égig érnek!
Sötétségben már nem félnek,
szivárványszínnel zenélnek! ♥

A verseket írta, megzenésítette, elõadja: Hajdan Vali
RendezÕ: AZ ÚR

Köszönöm a Spirit Színház alapító igazgatójának, Perjés Jánosnak , hogy az elõadásom bemutatását a Spiritben támogatja (klikk ide)

18.) 12.16. (szombat)

Évzáró Strófa klub!

“Arany Híd” című műsorunkat adjuk elő, Gyulai Zsuzsanna Radnóti díjas versmondóval. Levetítjük az erdélyi turnén készült útifilmet és természetesen lesz koccintás az eljövendő Karácsony és Újév tiszteletére. Házi finomságokat szívesen fogadunk, a jó hangulat garantált!

 

19.) 12.16. (szombat)

Nagy Tímea alkotóművész megnyitója, kellemes, művészetre érzékeny környezetben

 

20.) 12.17. (vasárnap)

Közeledik a Karácsony, s mi énekszóval-zenével színesítjük a készülődést az Óbudai társaskörben megrendezendő, művészvendégekkel tarkított ünnepváró koncertünkön.
Mindenkit szeretettel várunk!

Fellépők:
az Ewald Rézfúvós Együttes,
Rák Béla gitárművész,
Duba Szilvia énekművész,
Bódy Gergely előadóművész,
a Diósdi Szent Gellért Kórus
(karnagy: Szabó Katalin)
és a Budapesti Lantos Kórus
(karnagy: Gerenday Ágnes,
továbbá: Szarka Tamás, Zólyomi Árpád)

Belépő 500.- forintos támogatói jegy, a helyszínen váltható.

 

21.) 12.17. (vasárnap)

Kamilla és Zenedéje szeretettel vár minden érdeklődőre!

Belépő: 1.000,- Ft / Egyéb támogatást is örömmel fogad!

 

22.) 12.17. (vasárnap)

Az Urartu Színház idei évzáró produkciója: meghitt hangulatú, karácsony előtti pillanatok tea és finom falatok mellett egy beszélgetős estén az Urartu előadások dalaival. Aznavour, Edith Piaf, Dean Martin örökzöldjei és részletek a Musza Dagh Musical-ből színházunk idei utolsó előadásán az Urartu Pódiumon. Közreműködik: Baj László, Tóth András, Kovács Olga, Kárász Eszter, Haik Viki, Antal Gábor, David Yengibarian, Ember Péter. Avanesian Alex, Diramerján Dóra
A részvétel regisztráció mellett ingyenes.
Jegyregisztráció: 06 70 432 5979

 

23.) 12.17. (vasárnap)

Több művész, egy mesés helyen, ahol közben étkezni is lehet!

 

24.) 12.17. (vasárnap)

Várunk “Csodás” hanukai bulinkra, ahol a zenét és a hangulatot az Eszter-lánc mesezenekar biztosítja.

Idén minden család különleges, meglepő tárgyakból is elkészítheti egyedi design Hanukiáját. Lehet majd fánkot díszíteni, barangolni Juda Makabi óriás társasjáték-tábláján, hanukai twisterezni és sok minden más. Vár rátok megannyi érdekes feladat és játék, persze nem maradhat ki az arcfestés sem.
Addig is Chag Sameach.

Részletes program:
15:00 és 17:00 között folyamatosan interaktív játék az egész épületben a hős Makabesokkal, kézműves foglalkozás, játszóház, barkochba és trendelli pörgetés.

17:15 Eszter-lánc mesezenekar
18:00 Hanukai gyertyagyújtás VERŐ TAMÁS rabbival
18:15 Hanukatalizátor díj átadás
18:30 Családi Hóra Táncház a Machol Hungaria csapatával

Eközben a felnőtteknek: Bevezetünk a családfakutatás alapjaiba és elméleti hátterébe játékos feladatokkal és pár adatbázis bemutatásával a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár szervezésében.

Belépő: 900 Ft, családi jegy: 2000 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

✡✡ Mi az a Hanuka? ✡✡

Az idén december 13-én szerda este köszönt be az egyik legkedveltebb történelmi emléknapunk, a Hanuka ünnepe. Ettől kezdve nyolc napon át, esténként meggyújtjuk a 8 + 1 ágú gyertyatartón, a hanukai menórán a színes gyertyákat, minden este eggyel többet, mert „szent dolgokban mindig csak növekedni szabad”. Megajándékozzuk egymást, különösen a gyermekeket, s a család együtt tölti az estéket, vacsorával, játékkal, kedves beszélgetéssel.

Ritka esemény a világtörténelemben a győztes szabadságharc, különösen ritka a zsidó világtörténelemben. Nem véletlen, hogy a makkabeus hősök emlékünnepe, a hanuka mindmáig az egyik legkedveltebb, legmeghittebb zsidó ünnep világszerte. A tél derekán, amikor az éjszakák a leghosszabbra nyúlnak, apró lángokat gyújtunk, amelyek beragyogják otthonainkat és szíveinket.

Ünnepeink szinte ősi, bibliai korból erednek, messze idők üzenetét hordozzák. Az eltelt évszázadok, évezredek során persze folyamatosan változtak a szokások, a megőrzött lényeg külső megjelenései. Így a hanukát is a különböző korokban más-más módon ünnepelték meg, és ezek a szokások jól kifejezték a történelmi kényszer és a túlélés, a fennmaradás fantasztikus erejét.

Már i.e. 163 decemberében, egy évvel Jeruzsálem felszabadítása, a Szentély megtisztítása és újjá avatása után törvénybe hozták az örömünnep megülését. (A megtisztított Jeruzsálemi Templom és oltár másodszori avatásának emlékét őrzi az ünnep neve: hanuka.) A Makkabeusok könyvében olvassuk, hogy Kiszlév hónap 25-én kivilágították Jeruzsálem városát, vidám öröm és fény hirdette a szabadságharc győzelmét.

 

25.) 12.17. (vasárnap)

Szeretettel meghívunk, hogy együtt ünnepeljük a fényt és a szeretetet 2017. december 17-én, aranyvasárnap 16-22 óráig!

Tánccal, zenével, meghitt és kreatív programokkal, öt érzékszervre ható élményprogrammal várunk kicsiket és nagyokat a karácsony előtti vasárnapon.

Belépés: adomány, mellyel a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkáját támogatod

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása. Célja, hogy a felnőtt társadalom minél szélesebb körben vállaljon felelősséget, és tegyen a gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséért. Ezt a munkát támogathatod te is egy általad meghatározott összeggel!

BELSŐ UDVAR PROGRAMJAI

5 tiszta szívű ember gyűlt össze egy csokorba, hogy egy nemes cél érdekében felejthetetlen délutáni kikapcsolódást nyújtsanak a közösségnek.
16.00-16.50 Belvárosi Betyárok zenekar koncertje
16.50-18.00 Mesemeditáció, Buboréktündér előadás, Interaktív buborékozás és „Ember a buborékban” élmény Previtzer Tündével
18.00-19.30 Kocsis Bálint mesterszakács főzőbemutatója: Előadás és ízélmények az egészségtudatos étkezés jegyében
Folyamatosan:
3Dimenziós Karácsonyi képeslapkészítés – interaktív workshop Kálmán Terézzel
Arcfestés az Orcapiktorral

HAMVAS TEREM
16:00-17:30 Open Singing est Tóth Árpáddal
19:00-22:00 „Éld át a Fényt” közös örömzenélés, éneklés a Kirtan Band-del és veletek

REKETTYE TEREM – ELŐADÁSOK
16:00-17:00 Szeretetre hangolva – Godó Gábor, Önmegvalósítás tréner és coach
17:30-18:30 Milyen volt gyereknek lenni 2017-ben? Interaktív előadás – Gyurkó Szilvia, Hintalovon Alapítvány

HANGFÜRDŐK, MEDITATÍV ZENÉS ÉS TÁNCOS PROGRAMOK
16:00-18:00 Kontakt tánc – Földvári Eszter LÓTUSZ TEREM
16:00-18:00 Sírius hangjai – Kőrösi Gábor meditatív koncertje BOJTORJÁN TEREM
18:30-19:30 Fényünnepi Hangfürdő – Kalmár Andrea LÓTUSZ TEREM

A Gyerekjátszóban bébiszitterek várják a gyerekeket!
A rendezvény ideje alatt Magyar Judit Mária művésznő alkotásaiból vásárolhattok, illetve megtekinthető Pápai Márta Kavicsösvény c. kiállítása, képei, amelyek megvásárolhatóak!

A programokon való részvételeddel hozzájárulsz ahhoz, hogy az esemény ideje alatt kép -és hangfelvétel készülhet rólad, amelyet a MagNet Közösségi Ház marketing célra felhasználhat.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Részeletek (klikk ide)

 

26.) 12.17. (vasárnap)

Két óra relaxáció és feltöltődés a különleges rezgések áramlásában. A koncert alatt különleges hangszerek,
különleges hangzások gyógyító rezgése járja átsejtjeinket és kerülhetünk ezáltal teljesen ellazult, meditatív állapotba.

A műsor egyben a decemberben megjelenő új gitáros szólólemez anyagának bemutatója is a Magnet Ház közönségének.

Közreműködik:
Pápay Eszter – versek
Borsfay Krisztna, Kőrösi Péter, Neukum Nóra – ének

A koncert helyszíne: Bojtorján terem

Belépés: adomány, mellyel a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkáját támogatod

 

27.) 12.17. (vasárnap)

Kedves Zene és Mantra rajongók!

Különleges zenei csemegével szeretnénk megajándékozni Benneteket a Fény Ünnepe alkalmával. Varázslatos hangzással és szebbnél szebb dalokkal készülünk, hogy valóban fény legyen velünk ezen az estén.
Erre pedig a különleges vendég listánk a garancia: Gyulai Juli (ének), Pável Norbi (hang), Fekete István (fúvós), Franczel Róbert  (basszusgitár), Várnai Ákos (dobok), és egy különleges formáció, az Incanto mantrakórus.

 

Bárki bárhová megy, jó szórakozást, kellemes időtöltést és kellő ünnepi ráhangolódást kívánok!

Forrás: Facebook (kép)

Összeállította, szerkesztette: Streit Gábor Bora

(FIGYELEM:

1.) KLIKK A KÉPEKRE – MINDEN LÉNYEGES BENNE!

2.) A VIDÉKI PROGRAMAJÁNLÓ / 018-2, AZ ELŐZŐ BORABLOG!)

 

 • BorArtRoom web és BorArtRoom Facebook04

  Mint azt 11.16-i blogomban leírtam, a két oldal azonos orientáltságú,  mégis – némileg eltérő a funkciójuk! Ezért is jelzem ismét, akinek […]

 • Zsolnay Fényfesztivál: Pécs – 2017.06.30-07.02

  Alig, hogy befejeződött a POSZT (klikk ide – Pécsi Országos Színházi Találkozó). máris is itt a Mecsek lábainál fekvő,  csodás, […]

 • Programajánló 11.16. (Külföld)

  AZ ESEDÉKES PROGRAMOKAT TOVÁBBRA IS SZEMEZGETEM / 3. RÉSZ Tisztelt Látogatóim, mindenek előtt, ismételten biztatlatlak Benneteket “BorAjánló”-ra (heti hírlevél) feliratkozni, […]

 • Kővári Dávid: Guiness Record kísérlet

  KŐVÁRI DÁVID BARÁTOM MEGSZÁLLOTT KERÉKPÁROS… …mely egyben életformája is. Elhatározta, e téren próbál maradandót alkotni, s Magának és Magyarországnak dicsőséget […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*