Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál és Ostromjáték: Eger – 2017.08.11-13.

Visegrádhoz hasonlóan Egerben, másik történelmi városunkban is lesznek, e nyáron is, a régi időket felidéző programok.  A Heves megyei város híres műemlékeiről, hangulatáról, borvidékéről, közeli kiránduló helyeiről, így aztán az odalátogatók minden bizonnyal remekül fogják érezni magukakat, főleg, hogy események is színesítik lehetőségeiket.

Eger a Mátra és Bükk hegység között, az Eger patak völgyében, közvetlenül a Bükk hegység dél-nyugati lábánál fekszik. A földrajzi fekvés, a természeti adottságok már a korai időkben kedvező feltételt nyújtottak a megélhetésre, a letelepedésre. A földtani, éghajlati és növénytani adottságok együttesen eredményezték a szőlőtermesztés elterjedését és az ezzel együtt járó borászat fejlődését. A szőlészet és a borászat már az Árpád-házi királyok korában az ott élő emberek megélhetését jelentette. A szőlészkedés még a török hódoltság idején sem szűnt meg.

A Végvári Vígasságok programja (klikk ide)

Eger látnivalói (klikk ide)

Eger környéke is varázslatos, a turistának érdemes felfedezni, ha erre jár (Szépasszony-völgy, Szalajka-völgy, Szilvásvárad, Noszvaj, Egerszalók, stb. – klikk ide)

Forrás: net (képek)

Forrás: users.atw.hu/vaskultura/eger.htm (szöveg / 2. rész)

Aki eljut e helyre, a csodás Egerbe… kívánom, legyen kellemes időtöltése!

Összeállította, szerkesztette: Streit Gábor Bora

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*